Кухненско обзавеждане цени

Обзавеждането на кухнята е един деликатен и изискващ време и финанси въпрос.

Деликатен, защото кухнята днес, повече от всякога е мястото, в което семейството се събира. Това се дължи на факта, че кухненският бокс е вече част от дневната и не е скрита в отделно помещение. Така докато жената (или мъжът!) приготвя храната, децата играят на кухненската маса или се гледа телевизия, водят се разговори и т.н. Така че не е без значение както функционалното подреждане на кухнята, така и естетическият й вид.

Обзавеждането на кухнята изисква време, тъй като днес съществуват доста фирми, които се занимават с мебели за кухня. Те предлагат както готови, “конфекционни” решения, така и възможност за изработка на кухни по поръчка. Трябва да отделите време не само за проектирането на кухнята, но и за избора на плочки, цветови решения за стените и т.н. И не забравяйте, че ако претупате нещо и не направите верния за момента естетически или функционален избор, ще се наложи да живеете с грешката си доста години.

Проектирането на кухнята, разбира се, е и важен финансов въпрос. Трябва внимателно да обмислите размерът на средствата, които може да си позволите и да се движите по ръба на максималното. Икономиите тук не си струват особено, защото кухнята (както и банята, например) са скъпи помещения. Те много по-рядко от останалите се преоборудват и това е цялостен процес, който не протича на части (рядко някой ще смени само плотовете на вече амортизираните кухненски шкафове). Предвид високите цени на кухните за вграждане обаче, си струва да помислите за хитрини.

Например, ако можете да развиете обзавеждането за кухня в една линия покрай стената, спестете от ъгловата кухня, за да инвестирате в по-висок клас вградена фурна или миялна машина. Или намалете чекмеджетата до необходимия минимум (чекмеджетата са скъп детайл в кухните за вграждане), за да направите ъглова кухня с функционален ъглов шкаф с въртящи се механизми или чупеща врата. Потърсете намаления за набори от кухненски електроуреди, а със спестените от това средства изберете по-качествени плочки за пода. Интересувайте се от цената на механизмите за отваряне и затваряне и се ориентирайте към по-евтини варианти (те не са по-нискокачествени, просто използват други принципи), а с икономисаните средства поставете термоустойчиви плотове върху долния ред шкафове.

Като цяло, подхождайте разумно към рекламираните цени на кухни. Проучвайте внимателно какво е калкулирано в цената на линеен метър. Истинската цена на кухнята за вграждане можете да разберете чак след като проектът е готов. Използвайте намаленията, защото те са действителни. От цената на намалени електроуреди пък можете да спестите до 1000 лв. (за всички нужни ви уреди), които да инвестирате в по-качествени мебели за кухнята.

MD consultant canadian pharmacy optimise medicine use. Shipped From the US canadian drugstore ]`{ canadian drug stores contact us or toll free.